Mercedes-AMG показа конкурента на Porsche Panamera

Новият модел на германците ще представлява спортен седан с профил на Coupe

В навечерието на автосалона в Женева, спортното подразделение на Mercedes-Benz ни показа няколко дизайнерски щриха на новия си модел – спортен седан, който най-вероятно ще се превърне в директен конкурент на Panamera.

Mercedes-AMG показа конкурента на Porsche Panamera

До този момент детайли около колата няма, като изключим компютърното изображение, което виждаме тук. От него излиза, че очакваме изцяло нов 4-врат спортен седан с профила на Coupe автомобил. По всичко личи, че той ще бъде продаван заедно с третото поколение на CLS, на чиито шпионски снимки станахме свидетели наскоро.

Mercedes-AMG показа конкурента на Porsche Panamera

По последна информация, новият модел на Mercedes-AMG ще бъде нещо като заместник на спрения от производство CLS Shooting Brake и ще има liftback заден капак, който ще осигурява лесен достъп до багажника и ще позволи на колата да си съперничи с новото Porsche Panamera Sports Tourer.

Какъвто и да е случаят, производствената версия на модела, който може да бъде кръстен AMG GT4 ще прилича на AMG в дизайнерско и технологично отношение. Моделът ще бъде базиран на модулната платформа MRA, която се използва и от моделите C63, E63 и S63.

Mercedes-AMG показа конкурента на Porsche Panamera

Още е неизвестно, но се предполага, че AMG ще използва 4.0-литровия битурбо V8 двигател от E63 S и в новия си модел. Ако това се потвърди, клиентите ще могат да разчитат на 603 к.с. и 850 Нм максимален въртящ момент. Припомняме, че с този двигател E63 S се изстрелва до 100 км/ч за 3.3 секунди.

Очаква се новият модел на AMG да бъде представен в концептуален вид на автосалона в Женева.